Otse põhisisu juurde

Küpsetatud kohupiimatort

Põhi:

0,1 kg toasoe või
2 sl suhkur
1 muna
0,12 kg nisujahu
veidi soola

täidis: 

3 muna
0,18 kg suhkur
0,5 kg teraline kohupiim
0,2 kg hapukoor
0,045 kg jahu
veidi riivitud  apelsinikoort

kaunistus:

0,3 kg külmutatud maasikad
tarretis: 0,05kg Claro, 0,4 kg suhkur, 05 kg vee-mahla segu
0,4 kg vahukoor
2 spl suhkur
0,5 tl vaniljesuhkur
röstitud mandlilaastud

Töö käik:


  • Taigna tegemiseks vahusta toasoe või suhkurga, lisa toasoe muna ja vahusta veel,
  • lisa jahu-sool ja sega taignaks.
  • Suru tainas vormi põhja (ümmargune 28 cm diameetriga vorm)
  •  Täidise valmistamiseks eralda munavalged munakollastest.
  • Vahusta munakollased poole suhkrukogusega,
  • Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud apelsinikoor ja jahu, sega.
  • Vahusta munavalged, lisa järkjärgult teine osa suhkrust.
  • Sega munavalgevaht ja ülejäänud täidis.
  • Kalla põhjale ja küpseta 200C juures 40 -45 minutit.
  • Jahuta kook.
  • Valmista tarretis: sega Claro pulber suhkruga ja sega see keeva mahla-vee sisse. Kuumuta mõni minut, kuni segu selgneb.
  • Katteks panna külmunud maasika tükid, millele kallata kuum Claro. Lasta tarduda.
  • Koogi ääred kaunistada vahukoorekreemiga ja röstitud mandlitega.

Märkused:

Koogi retsept pärit siit, mina ei pannud rosinaid ja sidrunikoore asemel kasutasin apelsinikoort.
Koogi täidise pealispid pragunes jahtudes.
Tegin kooki kaks korda- ühe tordina ja teise lõikekoogina ning kooki pind pragunes mõlemal koogil. Kuna oli plaan kook katta marjade ja tarretisega, siis praod  ei paistnud välja.
Maitse poolest oli kook väga hea- õhuline ja kreemjas.


Läbilõige

Täidis pragunes jahtumisel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust) ...

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.