Tainas:
0,185 kg nisujahu0,100 kg või
1 muna
1 sl külm vesi
sool
Täidis:
0,600 kg kohupiim0,150 kg või
0,195 kg suhkur
4,5 muna (0,233 kg)
0,082 nisujahu
0,002 kg vaniljesuhkur
kate:
0,150 kg tuhksuhkur0,030 kg vesi
0,070 kg röstitud arahiispähklid ja mandlilaastud
Töö käik:
- Sega kokku sool, jahu ja külm või,
- lisa juurde muna ja külm vesi, sega taignapalli moodustamiseni.
- Pane tainas 28 cm diameetriga tordivormi põhja, küpseta 200C ahjus kuni põhi on helebeež.
- Täidise valmistamiseks sega kohupiima hulka sulataud või, munakollased ja vaniljesuhkur. (Retseptis olid ka rosinad, aga mina neid ei lisanud). Lisa ka jahu ja sega kiiresti läbi.
- Vahusta munavalged, lisa järkjärgult suhkur. Munavalgevaht tuleb segada kohupiimasegu hulka.
- Kalla täidis põhjale ja küpseta 180C ahjus 40 minutit.
- Katte valmistamiseks sega tuhksuhkur veega ja kuumuta 45C
- vala glasuur soojale koogile, kata röstitud pähkliseguga.
Märkused:
Välimuselt tuli ilus kook- kohupiimakate jäi sile ja ühtlane. Maitse oli ka hea, aga veidi igav. Vaniljesuhkrut paneksin järgmine kord juurde ja näiteks sidruni/apelsinikoor sobiks hästi.
Tordi täidis ja kate on pärit "Tordiraamatust", põhi kokaraamatust "Anna-Liisa kokaraamat 2".
Kook peale küpsetamist. |
Kommentaarid
Postita kommentaar