Otse põhisisu juurde

Küpsetatud kohupiimatort, suhkruglasuuri ja pähklitega.

Tainas:

0,185 kg nisujahu
0,100 kg või
1 muna
1 sl külm vesi
sool

Täidis:

0,600 kg kohupiim
0,150 kg või
0,195 kg suhkur
4,5 muna (0,233 kg)
0,082 nisujahu
0,002 kg vaniljesuhkur

kate:

0,150 kg tuhksuhkur
0,030 kg vesi
0,070 kg röstitud arahiispähklid ja mandlilaastud

Töö käik:


  • Sega kokku sool, jahu ja külm või,
  • lisa juurde muna ja külm vesi, sega taignapalli moodustamiseni.
  • Pane tainas 28 cm diameetriga tordivormi põhja, küpseta 200C ahjus kuni põhi on helebeež.
  • Täidise valmistamiseks sega kohupiima hulka sulataud või, munakollased ja vaniljesuhkur. (Retseptis olid ka rosinad, aga mina neid ei lisanud). Lisa ka jahu ja sega kiiresti läbi.
  • Vahusta munavalged, lisa järkjärgult suhkur. Munavalgevaht tuleb segada kohupiimasegu hulka.
  • Kalla täidis põhjale ja küpseta 180C ahjus 40 minutit.
  • Katte valmistamiseks sega tuhksuhkur veega ja kuumuta 45C
  • vala glasuur soojale koogile, kata röstitud pähkliseguga.

Märkused:


Välimuselt tuli ilus kook- kohupiimakate jäi sile ja ühtlane. Maitse oli ka hea, aga veidi igav. Vaniljesuhkrut paneksin järgmine kord juurde ja näiteks sidruni/apelsinikoor sobiks hästi.
Tordi täidis ja kate on pärit "Tordiraamatust", põhi kokaraamatust "Anna-Liisa kokaraamat 2".
Kook peale küpsetamist.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust) ...

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.