Taigen:
0,675kg nisujahu3/4 tl soola
0,040 kg pärm
0,113 kg suhkur
3 munakollast
0,112 kg või
0,300 l piima-keefiri segu
0,5 tl vaniljesuhkur
täidis:
0,150kg martsipan (Odense)0,135 kg suhkur
0,054 kg munavalge
0,120 kg pohlad (külmutatud)
Streisel:
0,030kg nisujahu0,015 kg suhkur
0,015kg või
0,003 kg küpsetuspulber
Määrimiseks muna, kaunistuseks tuhksuhkur.
Töö käik:
- Tee eelkergitus- lahusta pärm käesoojas piima-keefiri segus, lisa kolmandik jahust. Sega hapukoorepaksune tainas, kata kilega ja jäta sooja kohta kerkima. Kerkinud eeltainas peab olema kerkinud kahekordseks ja tunda peaks olema alkoholilõhna.
- Seega valmis eeltaignale juurde munakollased, suhkrud, sool, toasoe või ja ülejäänud jahu.
- Sega tainast seni kuni tainas on siidine ja lööb kaunsi külgedelt lahti.
- Pane tainas kerkima (kerkimisaeg pikem, kui tavalisel kringlitainal).
- Valmista täidis: sega martsipan, suhkur ja munavalge kreemiseks vahuks.
- Rulli tainas jahusel laual riskülikukujuliselt lahti, määri täidis taignale ning raputa peale pohlad.
- Keera tainas rulli, tõsta küpsetusplaadile, lõika kääridega viilud (viilus jäta alt kinni), aseta viilud vaheldumisi ja vormi kringliks.
- Lase kringlil kerkida.
- Valmista streisel: sega ained kokku ja näpi sõrmedega purutaignaks.
- Enne küpsetamist määri munaga ja kata streisliga.
- küpseta pöördõhuga 170C juures, kuni kringel on pealt helepruun ja tikuga katsudes tikk jääb kuivaks.
- Kata tuhksuhkruga.
Kommentaarid
Postita kommentaar