Tainas:
0,675 kg jahu0,010 kg sool
0,068 kg pärm
0,030 kg suhkur
0,045 kg õli
0,338 kg vesi
Täidis:
0,150kg või0,3 kg rosin (leota vee-konjaki segus)
0,113 kg suhkur
0,023 kg kaneel
Kate:
0,015 kgClaro pulber0,06 kg suhkur
0,15 kg vesi
Glasuur:
0,15 kg või0,3 kg suhkur
0,09 kg piim
0,03 kg kakao
0,5 tl vaniljesuhkur
0,5 tl riivitud apelsinikoor
Kaunistamiseks: mandlilaastud
Töö käik:
- Kaalu ained.
- Lahusta pärm käesoojas vees, sega kuivainete hulka. Lisa õli ja sega siidiseks taignaks.
- Lase tainas kerkida kahekordseks.
- Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe või.
- Raputa üle rosinatega, suru kinni.
- Kata või ja rosinad kaneeli.suhkruseguga, suru kinni.
- Keera tainas rulli ja vormi kringliks.
- Lase kerkida.
- Küpseta 200C juures, kuni tikuga kautsudes on küps.
- Vakmista Claro: sega suhkur Claro pulbriga, sega keeva vee sisse ja segakuni lahus on muutunud selgeks. Hoia soojas.
- Valmista glasuur: pane potti glasuuri ained, kuumuta keemiseni, sega. Keeda madalal tulel kuni suhkrukristallid on sulanud. Kuumutamise lõpus lisa apelsinikoor ja vaniljesuhkur.
- Kuum kringel pintselda üle Claroga ja seejärel kuuma glasuuriga.
- Kaunista röstitud mandlilaastudega.
Märkused:
Kringel õnnestus- tuli mahlane ja samas õhuline. Apelsinikoor sobis glasuuri sisse väga hästi.Tegin seda kringlit uuesti ka veebruaris, siis kaunistasin lisaks glasuurile ka valge šokolaadiga, aga Clarot sel korral ei pannud. Ka teisel korral tuli kringel väga maitsev ja mahlane. Hea retsept (Kooli retsept).
vormitd kringel enne ahjuminekut |
Läbilõige |
Kommentaarid
Postita kommentaar