Tainas:
720g nisujahu20g presspärm
60g suhkur
60g või
10g õli
40g muna
8g sool
360g vesi
täidis:
300g sink200g juust
44g õli
100g porru
Töö käik:
- Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku.
- Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink.
- Tainas kerkis kahekordse mahuni.
- Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g).
- Vormisin pallideks (pallitasin).
- Vormisin pallid lapikuks,
- Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).
- Vormisin pirukad.
- Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga.
Märkused:
Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe.
Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat.
Tainas oli hästi vormitav, elastne.
Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)
Kommentaarid
Postita kommentaar