Tainas
(0,5kg kringli valmistamiseks):0,225 kg jahu
0,004 kg sool
0,023 kg pärm
0,010 kg suhkur
0,015 või
0,115 vesi
Täidis:
0,030 kg või0,060 kg suhkur
kaneel
kate:
0,006kg tehtud Claro lahustuhksuhkur
Töö käik:
- Kaalu ja mõõda ained.
- Lahusta pärm väheses vedelikus.
- Sega vesi kuivainete ja rasvaine juurde, lisada vedelikku alguses pigem vähem.
- Segada tainast seni, kuni on ühtlase ja siidja konsistentsiga taigen.
- Lasta taignal kerkida mahult kahekordseks.
- Rullida taigen ristkülikukujuliselt, määrida peale rasvaine ja suhkru.kaneeli segu. Patsutada täidis kinni.
- Keerata taigen tihedalt rulli, asetada määritud ahjuplaadile ja vormida kringliks.
- Lasta kerkida ~20 minutit
- küpsetada 180C pöördõhuga ahjus umbes 20 minutit.
- Ahjust tulles pintseldada üle kuuma Claro lahusega.
- Jahtunult riputada peale tuhksuhkrut.
Märkused:
Kringel kaalus 484g, aga kuna ma glasuuri peale ei teinud (tegin kooli retsepti järgi, kus oli arvestatud ka glasuuri kaal), siis võib kaaluga rahul olla.Minu arvates kringel õnnestus, tuli pehme ja maitsev. Kringli vormimine vajab veel harjutamist.
Kommentaarid
Postita kommentaar