Taigen:
0,5 kg nisujahu, tüüp 5500,04-0,05 kg margariini/võid
0,04-0,05 kg suhkrut
0,225 l sooja vett /piima
0,025-0,1 kg muna (~.2 keskmist )
0,005 kg soola
0,05 kg pärmi
Kihitamiseks: 150 g võid või margariini
Katmiseks:
0,300kg küpsetuskindel kirsimoos
0,050kg mandlijahu
Töö käik:
- Valmistada eelkergituseta pärmitainas ja kergitada umbes 1 h.
- Jahuta tainas +20-22°C-ni.
- Rasvaine peab olema sama temperatuuriga ja tainaga sama tihedusega.
- Rullida tainas 1-2 cm paksuseks ristkülikuks.
- Katta 2/3 tainast margariiniga, jätta äärest kuni 3 cm vabaks.
- Tõsta tainas kokku nii, et 1/3 tainast, mis jäi ilma margariinita, jääb rasvainega kihtide vahele, nii tekib 3 kihti.
- Vajutada tainaääred korralikult kinni.
- Lasta tainal kaetult 20-25 min külmikus seista.
- Keerata tainas lahtise äärega enda poole.
- Rullida tainas kerge survega sama suureks, kui oli enne.
- Lappida veel kord samamoodi kolmeks või neljaks kokku ja panna külma 15-30 min.
- Enne vormimist rullida tainas 0,5-1 cm paksuseks ja vormida saiad.
- Lasta kerkida ~20 minutit
- Iga saia keskele panna moosi ja peale rautada mandlijahu.
- Küpsetada 180C pöördõhuga.
Märkused:
- Minul tuli margariin taigna vahelt välja nii taigna kihitamisel kui ka hiljem toodete vormimisel. Ilmselt ei olnud tainas ja margariin ühel temperatuuril.
- Kuna taignakihid "ujusid", siis oli raske tainast vormida ja lõigata.
- Ma ise ei jäänud tulemusega rahule, kuigi maitse oli hea.
Retsept ja õpetus on võetud: http://www.hkhk.edu.ee/eope/taignatooted/kihiline_prmitainas.html
Kommentaarid
Postita kommentaar