Tainas:
0,900kg nisujahu1tl sool
0,150kg suhkur
0,050kg pärm (vesi pärmi lahustamiseks)
0,400l keefiri-piima segu
5 munakollast (M suurus muna)
0,130kg või, toasoe
Täidis:
0,075kg või0,150kg šokolaadikreem (šokolaad-vahukoor 1:1)
0,050kg suhkur
Kate:
0,010kg Claro0,040kg suhkrut
0,100l vett
Töö käik:
- kaalu ained, sega kuivained omavahel.
- soojenda keefiri-piimas egu umbes 37C, sega juurde toasoojad munakollased.
- lahusta pärm väheses soojas vees.
- sega kõik ained siledaks taignaks.
- Jätta kerkima umbes 1 tunniks.
- Rulli tainas lahti, määri peale või, šokolaadikreem ja suhkur.
- Rulli kokku, aseta määritud ahjuplaadile ja vormida lõigetega kringliks.
- küpseta pöördõhuga 180C ahjus umbes 30 minutit.
- Valmista Claro: sega suhkur ja Claro ning lahusta kuumas vees. Kuumuta kuni segu selginemiseni.
- Määri Claro kuumale kringlile.
Märkused:
Minu arvates õnnestunud kringel.Väga pehme, õhuline tulemus. Püsis pehme ja maitsev mitu päeva.
Kommentaarid
Postita kommentaar