- Porgandi-muna täidisega
- Kapsa-muna täidisega
- Liha-porgandi täidisega
- Riisi-peekoni täidisega
·
Valmistasin lihtpärmitaigna (pärm, vesi,
nisujahu, sool, suhkur, või/õli), täigna kogus ~1300g.
·
Vamistasin täidise (~900g).
·
Tainas kerkis kahekordse mahuni.
·
Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga
tükkideks (osad 50g ja osad 40g).
·
Vormisin pallideks (pallitasin).
·
Vormisin pallid lapikuks,
·
Kaalusin täidise, asetasin taignale (osad 3og ja
osad 26g).
·
Vormisin pirukad.
·
Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga.
·
Peale raputasin seemneid (kõrvitsa-, päevalille-
ja seesamiseemneid)
·
Küpsetasin 200C ahjus.
Märkused:
Lihapirukate tainas jäi peale kerkimist liiga kleepuv, ilmselt segasin
liiga vähe või oli jahukogus väike. Vormimisel lisasin jahu, kuid maitse jäi
seetõttu puine.
Teiste pirukate tainas õnnestus suurepäraselt, vormida oli kerge ning konsistents hea.
Teiste pirukate tainas õnnestus suurepäraselt, vormida oli kerge ning konsistents hea.
Riisi-peekonipirukatel tekkis mõnede pirukate sisse külje peale auk.
Tainas oli ilmselt ebaühtlane ja õhem koht mulgustus.
Pirukate maitse oli hea ning mahlane, ainult peekoni-riisi pirukate
täidis oli veidi tuima maitsega, Järgmisel korral lisaksin rohkem vürtse.
Pallitatud taigen
Täidis kaalutud
Pirukate vormimine
Kerkinud pirukad enne ahju minekut
Valmis pirukad
Liha-porgandipirukad
Peekoni-riisipirukad
Kapsapirukad
Porgandipirukad
Kommentaarid
Postita kommentaar