Otse põhisisu juurde

Napoleoni kook, kiirlehttaigen

Tainas:

0,3kg jahu
0,015 kg suhkur
0,005kg sool
0,3kg margariin/või
0,150kg jääkülm vesi

Täidis/kreem:

1,5l piim
6 muna
0,054kg nisujahu
0,450kg suhkur
0,003kg vanillsuhkur
0,050kg või
vahele: 0,200kg ploomi-õunamoos

Töö käik:


  • Kaalu toorained.
  • Külmad toorained (v.a. vesi) segatakse omavahel, siis lisatakse järkjärgult vesi. 
  • Vormida jahusel laula tainas batooniks, panna kilega kaetult külmkappi minimaalselt 20 minutiks.
  • Voltida tainas: kõigepealt 1/3 ühelt poolt ja 3/4 teiselt poolt, suruda keeramise kohalt õhk välja. Eemaldada kogu jahu pintsliga.
  • siis keerata keskelt kokku, suruda õhk voltimiskohalt välja. Katta kilega, asetada külma minimaalselt 20 minutiks.
  • Korrata kihitamist veel üks kord, katta kilega ja panna küla 20 minutiks.
  • Lõigata taigen pooleks, rullida kumbki osa õhukeseks panni suurusega (30x40cm) plaadiks. Tõsta pannile ja teha noaga augud sisse.
  • Küpsetada 210C juures.
  • Valmistada kreem:
  •  Piim kuumutada keemiseni. 
  • Munad suhkruga kergelt vahustada, lisada jahu ja segada ühtlaseks. 
  • Kuum piim kallata  munasegu juurde, segada ühtlaseks. Kuumutada keemiseni pidevalt segades kuni kreem pakseneb.
  • Kreemile lisada või ja segada kuni või on sulanud. Maitsestada vanillsuhkruga.
  • Kreem jahutada.
  • Küpsetatud taignaplaadid lõigata pooleks, eemaldada pealmine kiht kattepuruks.
  • Asetada alusele, määrida kihtidele peale kreemi ja moosi.
  • Katta tort kreemi ja kattepuruga.

Märkused:

  • Kreemi maitse oli hea ja konsistents siidine. Kreemiga jäin väga rahule.
  • Tainas ebaõnnestus, Kihid ei kerkinud ja jäi küpsemisel mulliliseks. 
  • Maitse jäi hea, sest kreem õnnestus. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.