Tainas:
0,3kg jahu0,015 kg suhkur
0,005kg sool
0,3kg margariin/või
0,150kg jääkülm vesi
Täidis/kreem:
1,5l piim6 muna
0,054kg nisujahu
0,450kg suhkur
0,003kg vanillsuhkur
0,050kg või
vahele: 0,200kg ploomi-õunamoos
Töö käik:
- Kaalu toorained.
- Külmad toorained (v.a. vesi) segatakse omavahel, siis lisatakse järkjärgult vesi.
- Vormida jahusel laula tainas batooniks, panna kilega kaetult külmkappi minimaalselt 20 minutiks.
- Voltida tainas: kõigepealt 1/3 ühelt poolt ja 3/4 teiselt poolt, suruda keeramise kohalt õhk välja. Eemaldada kogu jahu pintsliga.
- siis keerata keskelt kokku, suruda õhk voltimiskohalt välja. Katta kilega, asetada külma minimaalselt 20 minutiks.
- Korrata kihitamist veel üks kord, katta kilega ja panna küla 20 minutiks.
- Lõigata taigen pooleks, rullida kumbki osa õhukeseks panni suurusega (30x40cm) plaadiks. Tõsta pannile ja teha noaga augud sisse.
- Küpsetada 210C juures.
- Valmistada kreem:
- Piim kuumutada keemiseni.
- Munad suhkruga kergelt vahustada, lisada jahu ja segada ühtlaseks.
- Kuum piim kallata munasegu juurde, segada ühtlaseks. Kuumutada keemiseni pidevalt segades kuni kreem pakseneb.
- Kreemile lisada või ja segada kuni või on sulanud. Maitsestada vanillsuhkruga.
- Kreem jahutada.
- Küpsetatud taignaplaadid lõigata pooleks, eemaldada pealmine kiht kattepuruks.
- Asetada alusele, määrida kihtidele peale kreemi ja moosi.
- Katta tort kreemi ja kattepuruga.
Märkused:
- Kreemi maitse oli hea ja konsistents siidine. Kreemiga jäin väga rahule.
- Tainas ebaõnnestus, Kihid ei kerkinud ja jäi küpsemisel mulliliseks.
- Maitse jäi hea, sest kreem õnnestus.
Kommentaarid
Postita kommentaar