Tainas:
0,160kg suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
0,090kg õli
0,170g hapukoor
0,170kg nisujahu
0,030kg kakaod
0,5 tl sooda
1 tl küpsetuspulber
Šokolaadikreem:
0,5l vahukoor
0,250kg šokolaad
0,5kg hapukoor
3tl želatiin
Vahele:
0,150kg vaarikad (külmutatud)
0,1l piim (immutamiseks)
Kaunistus:
0,1l vahukoor
0,1kg šokolaad
0,05kg mustikad (külmutatud)
0,0030kg röstitud mandlilaastud
šokolaadikaunistused
0,05kg mustikad (külmutatud)
0,0030kg röstitud mandlilaastud
šokolaadikaunistused
8 tk makroonid.
0,050kg suhkur
0,120kg mandlijahu
0,126kg tuhksuhkur
Makroonide vahele kasutasin šokolaadikreemi (mida kasutasin kaunistamiseks)
Makroonide retsept (40 makrooni):
3 munavalget0,050kg suhkur
0,120kg mandlijahu
0,126kg tuhksuhkur
Makroonide vahele kasutasin šokolaadikreemi (mida kasutasin kaunistamiseks)
Töö käik:
- Kaalu ja mõõda ained.
- Vahusta munad suhkrutega
- lisa juurde õli ja hapukoor, sega ühtlaseks.
- Lisa kakao, sega ühtlaseks.
- Lisa jahu, mis on segatud küpsetuspulbri ja soodaga.
- Sega tainas ühtlaseks, kalla vormi (28cm diameetriga)
- Küpseta pöördõhuga 175C juures, kuni tikuga katsudes tikk jääb kuivaks.
- Jahuta põhi, lõika pooleks.
- Valmista täidis: Kuumuta vahukoor, lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud.
- Pane želatiin veega paisuma, sulata želatiin vesivannil. Jahuta veidi.
- Sega leige želatiin leiga šokolaadisegule, vispelda segamini.
- Lisa hapukoor, vispelda ühtlaseks. Hoia külmas, kuni segu hakkab kergelt tarretuma.
- Aseta koogipõhi alusele, immuta piimaga. Pane küpsetusvorm ümber koogipõhja.
- Puista peale kükmutatud vaarikad. Kalla peale 3/4 kreemist.
- Aseta peale teine tordipõhi, immuta ja kalla peale ülejäänud kreem.
- Hoia külmas, kuni kreem on tarretunud.
- Valmista kaunistuskreem: Kuumuta koor ja lisa šokolaad, kuni šokolaad on sulanud. Jahuta, vahusta.
- Valmista makroonid:
- vahusta munavalged, lisa järkjärgult suhkur.
- Sega mandlijahu tuhksuhkruga, lisa munavalgevahule ja sega alt-üles liigutustega taignaks.
- Pane pritsikotti ja pritsi küpsetuspaberile ühesuurused makroonid.
- Löö panni 5 korda ugevalt vastu lauda õhumullide eemaldamiseks, hoia enne küpsetamist toatemperatuuril 30 minutit.
- Küpseta 150C ahjus 15 minutit.
- Jahuta, jahtunud küpsiste vahele panna kaunistuskreemi.
- Eemalda tordi ümbert vorm, kaunista tort.
Märkused:
Jäin tordi välimusega rahule, kreem tuli maitselt siidine.
Makroonid ebaõnnestuid välimust (jalga ei tekkinud), aga maitse oli hea.
Kommentaarid
Postita kommentaar