Otse põhisisu juurde

Šokolaadikreemi tort kakaokeeksist, kaunistatud makroonidega.

Tainas:

2 muna
0,160kg suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
0,090kg õli
0,170g hapukoor
0,170kg nisujahu
0,030kg kakaod
0,5 tl sooda
1 tl küpsetuspulber

Šokolaadikreem:

0,5l vahukoor
0,250kg šokolaad
0,5kg hapukoor
3tl želatiin

Vahele:

0,150kg vaarikad (külmutatud)
0,1l piim (immutamiseks)

Kaunistus:

0,1l vahukoor
0,1kg šokolaad
0,05kg mustikad (külmutatud)
0,0030kg röstitud mandlilaastud
šokolaadikaunistused
8 tk makroonid.

Makroonide retsept (40 makrooni):

3 munavalget
0,050kg suhkur
0,120kg mandlijahu
0,126kg tuhksuhkur
Makroonide vahele kasutasin šokolaadikreemi (mida kasutasin kaunistamiseks)

Töö käik:

  • Kaalu ja mõõda ained.
  • Vahusta munad suhkrutega
  • lisa juurde õli ja hapukoor, sega ühtlaseks.
  • Lisa kakao, sega ühtlaseks.
  • Lisa jahu, mis on segatud küpsetuspulbri ja soodaga.
  • Sega tainas ühtlaseks, kalla vormi (28cm diameetriga)
  • Küpseta pöördõhuga 175C juures, kuni tikuga katsudes tikk jääb kuivaks.
  • Jahuta põhi, lõika pooleks.
  • Valmista täidis: Kuumuta vahukoor, lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. 
  • Pane želatiin veega paisuma, sulata želatiin vesivannil. Jahuta veidi. 
  • Sega leige želatiin leiga šokolaadisegule, vispelda segamini.
  • Lisa hapukoor, vispelda ühtlaseks. Hoia külmas, kuni segu hakkab kergelt tarretuma.
  • Aseta koogipõhi alusele, immuta piimaga. Pane küpsetusvorm ümber koogipõhja.
  • Puista peale kükmutatud vaarikad. Kalla peale 3/4 kreemist.
  • Aseta peale teine tordipõhi, immuta ja kalla peale ülejäänud kreem.
  • Hoia külmas, kuni kreem on tarretunud.
  • Valmista kaunistuskreem: Kuumuta koor ja lisa šokolaad, kuni šokolaad on sulanud. Jahuta, vahusta.
  • Valmista makroonid:
  • vahusta munavalged, lisa järkjärgult suhkur.
  • Sega mandlijahu tuhksuhkruga, lisa munavalgevahule ja sega alt-üles liigutustega taignaks.
  • Pane pritsikotti ja pritsi küpsetuspaberile ühesuurused makroonid.
  • Löö panni 5 korda ugevalt vastu lauda õhumullide eemaldamiseks, hoia enne küpsetamist toatemperatuuril 30 minutit.
  • Küpseta 150C ahjus 15 minutit.
  • Jahuta, jahtunud küpsiste vahele panna kaunistuskreemi.
  • Eemalda tordi ümbert vorm, kaunista tort.
Märkused:
Jäin tordi välimusega rahule, kreem tuli maitselt siidine. 
Makroonid ebaõnnestuid välimust (jalga ei tekkinud), aga maitse oli hea.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Rosinakringel kakaoglasuuriga

Tainas: 0,675 kg jahu 0,010 kg sool 0,068 kg pärm 0,030 kg suhkur 0,045 kg õli 0,338 kg vesi Täidis: 0,150kg või 0,3 kg rosin (leota vee-konjaki segus) 0,113 kg suhkur 0,023 kg kaneel Kate: 0,015 kgClaro pulber 0,06 kg suhkur 0,15 kg vesi Glasuur: 0,15 kg või 0,3 kg suhkur 0,09 kg piim 0,03 kg kakao 0,5 tl vaniljesuhkur 0,5 tl riivitud apelsinikoor Kaunistamiseks: mandlilaastud Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas vees, sega kuivainete hulka. Lisa õli ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe või.  Raputa üle rosinatega, suru  kinni. Kata või ja rosinad kaneeli.suhkruseguga, suru kinni. Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida. Küpseta 200C juures, kuni tikuga kautsudes on küps. Vakmista Claro: sega suhkur Claro pulbriga, sega keeva vee sisse ja segakuni lahus on muutunud selgeks. Hoia soojas. Valmista glasuur: pane potti glasuuri ained, kuumuta keemise