Tainas:
7 munakollast2 muna
0,28 kg suhkur
0,3 kg või
0,3 kg nisujahu
0,02 kg küpsetuspulber
0,02 kg vaniljesuhkur
Besee:
7 munavalget0,37 kg suhkur
0,08 kg mandlilaast
Kreem:
0,8 l vahukoor2 spl suhkur
0,35 kg vaarikad
Töö käik:
- Vahusta munakollased, muna ja suhkrud tugevaks vahuks.
- Sulata või, jahuta.
- Sega või munavahu hulka
- sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber, lisa muna-või massile.
- Määrida kahele ahjuplaadile (30x40cm)
- Pane üks põhi küpsema 165C juures 20 minutit.
- Valmista besee: vahusta munavalge tugevaks vahuks ja lisa jörkjärgult suhkur.
- Pritsi läbi pritskoti (täheotsikuga) teisele pühjale.
- Küpseta teine põhi samuti 165C juures 20 minutit.
- Jahuta põhjad.
- Vahusta vahukoor suhkruga, määri esimesele põhjale. Kata ühtlaselt külmunud vaarikatega.
- Aseta kreemile teine põhi, besee pool ülespoole.
- Hoida enne serveerimist külmikus.
Märkused:
Põhjasid oli raske tõsta, murenesid.
Maitse oli õhuline ja maitsekooslus sobis hästi kokku.
Kommentaarid
Postita kommentaar