Otse põhisisu juurde

Erikujuline tort (maja kuju)

Tainas: 

Retsept on pärit siit.
0,16 kg nisujahu
1 spl kakao
0,5 tl sooda
0,5tl sool
0,12 l keefir
0,110 l õli
1 muna
0,125kg suhkur
0,5tl äädikas
0,5tl vaniljesuhkur
1 tl punast toiduvärv (looduslik)

Täidis:

0,200 kg kohupiim
0,200 kg vahukoor
2 spl suhkur
0,5 tl vaniljesuhkur

kate: 

0,1 kg tume šokolaad
0,1 kg vahukoor

kaunistus:

0,13kg martsipan
Töö käik:

  • Sega omavahel jahu, kakao, sooda ja sool. 
  • Vahusta munad suhkruga. 
  • Lisa muna-suhkrusegusse keefir, õli, toiduvärv, äädikas ja vaniljeekstrakt. 
  • Ühenda omavahel vedelad ained ja jahusegu, sega ühtlaseks massiks.
  • Vala koogitainas koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 35-45 mnutit kuni kook on küpsenud ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.
  • Jahuta.
  • Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega, lisa juurde kohupiim ja vahusta ühtlaseks massiks.
  • Šokolaadikreemiks kuumuta vahukoor ja sulata selles šokolaad. Jahuta.
  • Lõika kook sobivasse vormi (majakujuliseks), lõika kook pooleks ja pane täidis alumisele põhjale, täidise peale teine pool. 
  • Kata kook šokolaadikreemiga.
  • Rulli lahti martsipan, kata sellega tort. 
  • Vormi martsipanist lilled-lehed ja joonista viinaga vedeldatud pulbervärvidega aknad.
  • Pritsi šokolaadkreemiga kateseäär.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Rosinakringel kakaoglasuuriga

Tainas: 0,675 kg jahu 0,010 kg sool 0,068 kg pärm 0,030 kg suhkur 0,045 kg õli 0,338 kg vesi Täidis: 0,150kg või 0,3 kg rosin (leota vee-konjaki segus) 0,113 kg suhkur 0,023 kg kaneel Kate: 0,015 kgClaro pulber 0,06 kg suhkur 0,15 kg vesi Glasuur: 0,15 kg või 0,3 kg suhkur 0,09 kg piim 0,03 kg kakao 0,5 tl vaniljesuhkur 0,5 tl riivitud apelsinikoor Kaunistamiseks: mandlilaastud Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas vees, sega kuivainete hulka. Lisa õli ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe või.  Raputa üle rosinatega, suru  kinni. Kata või ja rosinad kaneeli.suhkruseguga, suru kinni. Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida. Küpseta 200C juures, kuni tikuga kautsudes on küps. Vakmista Claro: sega suhkur Claro pulbriga, sega keeva vee sisse ja segakuni lahus on muutunud selgeks. Hoia soojas. Valmista glasuur: pane potti glasuuri ained, kuumuta keemise