Otse põhisisu juurde

Lihapirukad, friteeritud

Tainas:

0,025kg pärm
1 l piim
1,25kg nisujahu
1 spl sool
3spl suhkur

Täidis:

0,800kg kodune hakkliha
0,25kg porgand
0,06kg sibul
4tk keedetud muna
1spl nisujahu
Sool
Must pipar

Friteerimiseks: 1 l õli

Töö käik:


  • lahusta pärm käesoojas piimas, lisa juurde sool ja suhkur
  • sega juurde jahu ning sega kuni tainas hakkab ühtset massi moodustama. Taigna kontsisets jääb üsna vedel.
  • Jäta tainas kerkima.
  • Täidise valmistamiseks prae hakkliha, porgand ja sibul. Maitsesta soola ja pipraga, jahuta.
  • Jahusele lauala võta osa tainast,  veeretada jahus et ei kleepuks. Hakka tainast venitama äärest kätega õhukeseks, sinna õhukese ääre peale aseta 1tl täidist ja keera taignaäär peale. Lõika vormiga (nt joogiklaasi äär) pirukas välja, jäta kerkima.
  • Kui pirukad on vormitud, siis kuumuta õli.
  • Friteeri pirukad kuni mõlemalt poolt on pruunistunud.
  • Antud kogusest tuleb väja 70 pirukat.

Märkused:

  • Vedelat tainast on keeruline vormida, sest kleepub. Kui tainale lisada jahu, siis pirukad ei kerki kohevaks ja jäävad tuimad.
  • Pirukad tulid õhulised, kohevad ja maitsvad.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Rosinakringel kakaoglasuuriga

Tainas: 0,675 kg jahu 0,010 kg sool 0,068 kg pärm 0,030 kg suhkur 0,045 kg õli 0,338 kg vesi Täidis: 0,150kg või 0,3 kg rosin (leota vee-konjaki segus) 0,113 kg suhkur 0,023 kg kaneel Kate: 0,015 kgClaro pulber 0,06 kg suhkur 0,15 kg vesi Glasuur: 0,15 kg või 0,3 kg suhkur 0,09 kg piim 0,03 kg kakao 0,5 tl vaniljesuhkur 0,5 tl riivitud apelsinikoor Kaunistamiseks: mandlilaastud Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas vees, sega kuivainete hulka. Lisa õli ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe või.  Raputa üle rosinatega, suru  kinni. Kata või ja rosinad kaneeli.suhkruseguga, suru kinni. Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida. Küpseta 200C juures, kuni tikuga kautsudes on küps. Vakmista Claro: sega suhkur Claro pulbriga, sega keeva vee sisse ja segakuni lahus on muutunud selgeks. Hoia soojas. Valmista glasuur: pane potti glasuuri ained, kuumuta keemise