Tainas:
0,025kg pärm1 l piim
1,25kg nisujahu
1 spl sool
3spl suhkur
Täidis:
0,800kg kodune hakkliha0,25kg porgand
0,06kg sibul
4tk keedetud muna
1spl nisujahu
Sool
Must pipar
Friteerimiseks: 1 l õli
Töö käik:
- lahusta pärm käesoojas piimas, lisa juurde sool ja suhkur
- sega juurde jahu ning sega kuni tainas hakkab ühtset massi moodustama. Taigna kontsisets jääb üsna vedel.
- Jäta tainas kerkima.
- Täidise valmistamiseks prae hakkliha, porgand ja sibul. Maitsesta soola ja pipraga, jahuta.
- Jahusele lauala võta osa tainast, veeretada jahus et ei kleepuks. Hakka tainast venitama äärest kätega õhukeseks, sinna õhukese ääre peale aseta 1tl täidist ja keera taignaäär peale. Lõika vormiga (nt joogiklaasi äär) pirukas välja, jäta kerkima.
- Kui pirukad on vormitud, siis kuumuta õli.
- Friteeri pirukad kuni mõlemalt poolt on pruunistunud.
- Antud kogusest tuleb väja 70 pirukat.
Märkused:
- Vedelat tainast on keeruline vormida, sest kleepub. Kui tainale lisada jahu, siis pirukad ei kerki kohevaks ja jäävad tuimad.
- Pirukad tulid õhulised, kohevad ja maitsvad.
Kommentaarid
Postita kommentaar