Tainas:
0,6 kg nisujahu0,08 kg õli
0,08 kg suhkur
0,011 kg kuivpärm
0,008 kg sool
0,3 kg vesi
kihitamiseks:
0,08 kg või
Täidis:
0,038 kg nisujahu0,038 kg manna
0,095 kg suhkur
0,03 kg või
2 muna (0,102 kg)
0,390 kg piim
0,009kg vaniljesuhkur
kaunistamiseks tuhksuhkur
Töö käik:
- Kaalu ained. Sega kokku nisujahu, sool, suhkur.
- Lahusta kuivpärm käesoojas vees.
- Lisa kuivainetele pärmi-vee segu ja õli. Sega taignaks ja pane tainas kerkima kuni maht on muutunud kahekordseks.
- Valmista täidis: keeda piimast ja manna-jahusegust paks mannapuder, lisa suhkruga vahustatud muna. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Jahuta.
- Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks, kuhu peale määri 40g toasooja võid 2/3 ulatuses. Keera ilma võita 1/3 tainaosa võiga tainaosa peale, sinna omakorda järelejäänud 1/3 võiga taignaosa. Pane jahedasse 20 minutiks seisma.
- Korda kihitamist veelkord, lase jälle seista 20 minutit.
- Rulli tainas 35x40cm ristkülikuks, lõika ära ääred, siis lõika lahti 8x8cm ruudud (kokku 20 ehk 4x5 ruutu)
- Pane täidis pritsikotti ja pritsi diagonaalselt ruutudele.
- Suru ilma täidiseta taignaääred risti ning suru keskelt kokku.
- Lase siadel kekida ning küpseta 180C juures umbes 20 minutit.
- Raputa üle tuhksuhkruga.
Märkused:
Saiad olid peale küpsetamist väljast krõbedad, tainas oli kihiline, samas pehme. Minu arvates maitse ja välimuse poolest õnnestusid saiad hästi.
Harjutamist vajab vormimine, sest osad iad tulid erinevas mõõdus ja kaalus. Järelikult oli tainas rullitud ebaühtlase paksusega, sest ruudud olid ühesuurused.
Kommentaarid
Postita kommentaar