Otse põhisisu juurde

Moskva saiad

Tainas:

0,6 kg nisujahu
0,08 kg õli
0,08 kg suhkur
0,011 kg kuivpärm
0,008 kg sool
0,3 kg vesi
kihitamiseks:
0,08 kg või

Täidis:

0,038 kg nisujahu
0,038 kg manna
0,095 kg suhkur
0,03 kg või
2 muna (0,102 kg)
0,390 kg piim
0,009kg vaniljesuhkur
kaunistamiseks tuhksuhkur

Töö käik:


  • Kaalu ained. Sega kokku nisujahu, sool, suhkur.
  • Lahusta kuivpärm käesoojas vees.
  • Lisa kuivainetele pärmi-vee segu ja õli. Sega taignaks ja pane tainas kerkima kuni maht on muutunud kahekordseks.
  • Valmista täidis: keeda piimast ja manna-jahusegust paks mannapuder, lisa suhkruga vahustatud muna. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Jahuta.
  • Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks, kuhu peale määri 40g toasooja võid 2/3 ulatuses. Keera ilma võita 1/3  tainaosa võiga tainaosa peale, sinna omakorda järelejäänud 1/3 võiga taignaosa. Pane jahedasse 20 minutiks seisma.
  • Korda kihitamist veelkord, lase jälle seista 20 minutit.
  • Rulli tainas 35x40cm ristkülikuks, lõika ära ääred, siis lõika lahti 8x8cm ruudud (kokku 20 ehk 4x5 ruutu)
  • Pane täidis pritsikotti ja pritsi diagonaalselt ruutudele.
  • Suru ilma täidiseta taignaääred risti ning suru keskelt kokku.
  • Lase siadel kekida ning küpseta 180C  juures umbes 20 minutit.
  • Raputa üle tuhksuhkruga.

Märkused:


Saiad olid peale küpsetamist väljast krõbedad, tainas oli kihiline, samas pehme. Minu arvates maitse ja välimuse poolest õnnestusid saiad hästi.
Harjutamist vajab vormimine, sest osad iad tulid erinevas mõõdus ja kaalus. Järelikult oli tainas rullitud ebaühtlase paksusega, sest ruudud olid ühesuurused.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.