Siirup:
0,150 kg suhkrut
0,25 l vett
0,500 kg suhkrut
Taigen:
0,150 kg hapukoort
3 munarebu
3 tl piparkoogimaitseainet (Meira)
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
1 kg nisujahu
Töö käik:
- Pruunista 150 g suhkrut. Lisa kuum vesi ning jäta keema. Sega juurde ülejäänud suhkur ja kuumuta, kuniks sellest saab siirup.
- Lisa kuumale siirupile maitseained, jahuta.
- Vahusta toasoe rasvaine, munad, hapukoor .
- Lisa jahu ja sõtku läbi.
- Hoida jaheda enne küpsetamist vähemalt ööpäev.
- Tainas rullid jahusel tööpinnal lahti, vormida piparkoogid.
- Küpsetada 200C ahjus umbe 6-7 minutit.
Märkused:
Otsustasin proovida piparkoogitainast teha viisil, millest olin lugenud (või vahustada, nagu küpsisetainas). Tulemuseks oli tainas, mis jäi liiga kleepuv. Rullimisel lisasin ohtralt jahu ja see päästis olukorra.
Peale küpsetamist olid piparkoogid õhulised, muredad ja krõbedad. Maitse oli väga hea ja jäin tulemusega rahule.
Otsustasin proovida piparkoogitainast teha viisil, millest olin lugenud (või vahustada, nagu küpsisetainas). Tulemuseks oli tainas, mis jäi liiga kleepuv. Rullimisel lisasin ohtralt jahu ja see päästis olukorra.
Peale küpsetamist olid piparkoogid õhulised, muredad ja krõbedad. Maitse oli väga hea ja jäin tulemusega rahule.
Järgmisel korral lisaksin taignale rohkem jahu.
Kommentaarid
Postita kommentaar