Tainas:
0,5 l keefir0,3 kg suhkur
0,4 kg nisujahu (kasutasin I sordi sepikujahu)
3 tl piparkoogi maitseaine (Santa Maria)
2 tl kaneel
1 spl sooda
0,1 l hapu moos (ploom)
0,12 l õli (rapsi)
0,03 l hapukoor
Täidis:
0,6 l vahukoor0,6 kg rasvatu magus vaniljekohupiim (Farmi)
2 spl suhkur
Kaunistus:
0,1 kg piparkoogid0,05kg sügavkülmutatud pohlad
Töö käik:
- Sega kokku keefir, suhkur, moos, õli, hapukoor, maitseained ja sooda.
- Lisa jahu, sega ühtlaseks taignaks.
- Küpseta 200C ahjus 30 minutit.
- Jahuta. Lõika koogipõhi pooleks.
- Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja sega kreemiks.
- Määri pool kreemi põhjale, aseta peale teine koogipõhi.
- Kata pealt ja külgedelt kreemiga.
- Kaunista piparkookide ja pohladega.
- Aseta enne serveerimist külmkappi.
Märkused:
Olen seda kooki teinud aastaid ja seda kooki sobib süüa ka ilma täidiseta, lihtsalt vormikoogina. Täidiseks sobib ka moos või hapukoor.Originaalretseptis on kook kaetud toorjuustuglasuuriga, mis sobib samuti selle koogiga väga hästi.
Kommentaarid
Postita kommentaar