Otse põhisisu juurde

Tort, ralliraja ja autokujuga.

Tainas :

2 muna
0,2kg suhkrut
0,15kg rapsiõli
0,18 l keefiri
0,03kg kakaopulber
0,21kg nisujahu
0,5tl sooda
1 tl küpsetuspulber
2 tl vaniljesuhkur

Täidis:

0,7 kg hapukoor
1 spl hapukoor
1tl vaniljesuhkur

Kate:

175 g šokolaadi
0,08 kg võid
0,15 kg tuhksuhkurt
0,15kg hapukoort
1 tl vaniljesuhkurt

kaunistus:

 küpsisepuru (4 Kalev Ekstra küpsist)
0,076 kg martsipanist kaunistused

Töö käik:

  • Vahusta muna suhkrutega
  •  lisa õli ja keefir, sega ühtlaseks.
  • Lisa nisujahu, kakao, sooda ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks.
  • Küpseta pöördõhuga 170C juures umbes 40 minutit. (30x40cm kandiline vorm)
  • jahuta. Jahtunud põhi lõika 2-ks kihiks.
  • Täidise jaoks sega hapukoorega suhkrud.
  • Immuta põhjad piimaga, määri pühjale hapukoorekreem. Kata pealmise koogipoolega.
  • Vamista šokolaadikreem: sulata või koos šokolaadiga, lisa hapukoor ja kuivained. Sega ühtlaseks..
  • kata tort šokolaadikreemiga.
  • Kaunista martsipankujude ja küpsisepuruga.


Kommentaarid

  1. see näeb niiiiii hea välja, et proovin järgi teha. pealmise disain muudan endale veel sobilikumaks ;) kuid sa oled mu ideed hästi tabanud ja mul on hea meel, et nädala jagu otsinguid võõrkeelsetes ja kodumaistes lehtedes leidis retseptiga lõpu. aitäh sulle ;)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.