Tainas:
0,7kg nisujahu0,05 kg suhkur
0,008kg sool
0,024 pärm
0,340 vesi
kihitamiseks:
0,180kg või (umbes 0,06kg sellest võtta määrimiseks)
0,006kg sool
Töö käik:
- kaalu ained
- sega kuivained
- sega pärm vähese käesooja veega,
- lisa vedelikud jahule, sega taignaks.
- Lase kerkida kahekordseks.
- Rulli tainas riskülikukujuliseks, määri 2/3 tainas võiga, raputa peale sool.
- Kihita: lapi tainas kokku 3-ks: 1/3 keera võitud taigna peale, sinna peale keera kolmas kolmandik.
- Hoia jahedas 20 minutit.
- Korda kihitamist, lase taignal jälle seista 20 minutit.
- Rulli tainas 35x40cm ristkülikuks, lõika ära taigna ääred, seejärel lõika 8x8cm ruutudeks.
- Suru taigen diagonaalnurkipidi kokku.
- Küpseta pöördõhuga 180C juures umbes 20 minutit.
- Ahjust väljavõtmise järel pintselda sulavõiga.
Märkused:
Täidises oleks võinud soola rohkem olla, raputasin soola võitud plaadile. Ilmselt oleksin pidanud soola või hulka segama.Maitse oli hea, taignakihid selgelt nähtavad. Minu arvates võiroosid õnnestusid.
vormitud saiad |
Kommentaarid
Postita kommentaar