Tainas:
2 muna0,180 kg suhkur
0,5 tl vaniljesuhkur
0,090 kg õli
0,25 l keefiri
0,270 kg nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
kreem:
0,4 l vahukoor0,300 kg kohupiimakreem (Alma, Vanilje)
0,020 kg suhkur
vahele:
0,5 kg kirsimooskaunistus:
0,030 kg šokolaadiglasuurkummikommid
Töö käik:
- Taina valmistamiseks vahusta munad suhkruga
- Lisa õli ja keefiri
- Sega juurde, jahu, küpsetuspulbri ja vanillsuhkur, sega ühtlaseks.
- Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (*25cm ümmargune vorm).
- küpseta pöördõhuga 170C juures, kuni tikuga katsudes jääb kuivaks.
- Jahuta põhi, lõika 4-ks
- Täidise jaoks vahusta koor vaniljesuhkru+ suhkruga, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks.
- Määri põhjadele kirsimoos ja kata täidisega, kata tort ka pealt ja külgedelt.
- Pritsi šokolaadiglasuurist kaunistused, kaunista kummikommidega.
Märkused:
Proovisin teha šokolaadipritskaunistust, mida õppisin ettevõttepraktikal. Jälgisin seal, kuidas kaunistati !Valge Unistuse" kooki. Proovisi sama mustrit teha. Kahjuks šokolaadiglasuuris olid tükid, mis raskendasid pritsimist ja tulemus jäi ebaühtlane. Lõpptulemus jäi kesine.
Tort oli maitselt hea.
Kommentaarid
Postita kommentaar