Taigen (retsept pärit siit):
0,090 kg munavalget0,110 kg mandlijahu
0,200 kg tuhksuhkrut
0,030k g peeneteralist suhkrut
Täidis:
0,100 kg valge šokolaad0,050 l vahukoor
2 spl mustsõstra püree (kuumutatud)
Töö käik:
- vahusta munavalged (seisnud, toasoojad), lisa suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
- sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur, sega omavahel.
- lisa jahu-tuhksuhkur munavalgemassile, sega surudes ühumulle välja.
- tainas peaks olema voolav, aga mitte vedel.
- Pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberile ümarad taignakuhjad.
- põruta küpsetusplaati tugevalt vastu lauda 2- korda, et õhumullid tuleksid makoonide seest välja.
- Lase seista toatemperatuuril min 30 minutit.
- küpseta 150C ahjus 12 minutit.
- Täidise valmistamiseks kuumuta koor, lisa tükeldatud šokolaadile. Sega, kuni šokolaad on sulanud.
- Lisa mustasõstrapüree. Lase jahtuda.
- Aseta täidis ühele makroonile ja suru teine pool peale.
Märkused:
Tegin ilmselt makroonid liiga suured, sest põhjad olid pisut nätsked. Moodustusid ilusad jalad!. Maitse oli hea ja välimus enam-vähem. Kindlasti peab veel harjutama.
Tainast ma ei tooninud, värviliselt oleks ilusam jäänud.
Kommentaarid
Postita kommentaar