Tainas:
2 dl tume siirup1 dl suhkur
200g või
1,5 dl rõõsk koor
2 tl piparkoogimaitseaine
1 tl sooda
2 tl kakaopulber
10 dl nisujahu (mina panin taignasse 5 dl täistera nisujahu, 5 dl kõrgema sordi nisujahu)
Töö käik:
- Kuumuta potis või, siirup ja suhkur, kuni või on sulanud ja ained segunenud. Lisa maitseained.
- Jahuta. Lisa rõõsk koor.
- Sega kuivained omavahel ning lisa vedelmassile.
- Sega, kuni moodustub ühtlane tainas.
- Pane tainas külma vähemalt 24 tunniks.
- Rulli tainas lahti, vormi küpsised.
- Küpseta 200C juures 5 minutit.
Märkused:
Retsept on pärit kokaraamatust: "Pereköögi kokaraamat 2", autor: L.VirkusMõnusad krõbedad piparkoogid, aga järgmisel korral paneksin rohkem piparkoogimaitseainet.
Kaunistasin piparkoogid poest ostetud valmisglasuuridega.
Kommentaarid
Postita kommentaar