Otse põhisisu juurde

Vahukoore-kohupiimakreemi tort, marjade ja martsipanist kaunistusega.

Tainas:

0,230 kg õli
0,450 kg suhkur
5,000 muna
0,625 l keefir
0,675 kg jahu
0,001 kg vaniljesuhkur
0,025 kg küpsetuspulber
immutus:
0,400 l piim
täidis:
0,400 kg vaarikad, külmutatud
1,500 kg kohupiim, 5% pakikohupiim Tere
1,500 kg vahukoor
kaunistus:
0,100 kg valge šokolaad
0,150 kg martsipan
0,100 kg maasikad, värsked
0,050 kg füüsalid
0,005 kg nonparellid

Töö käik:

1. Taina valmistamiseks vahusta munad suhkruga
2. Lisa õli ja keefiri
3. Sega juurde, jahu, küpsetuspulbri ja vanillsuhkur, sega ühtlaseks.
4. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (2*30×40 cm; 1*25cm ümmargune vorm). küpseta 170C juures kuni tikuga katsudes jääb kuivaks.
5. Täidise jaoks vahusta koorvaniljesuhkru+ suhkruga, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks.
6. Immuta põhjad piimaga, kata vahukoorega ja pane peale külmutatud vaarikad. 
7.kata teise põhjaga, immuta piimaga, kata kreemiga.
8. pane külmkappi, valmista martsipanist kaunistus (maalisin martsipanile geel ja pulbervärvide ja toidumarkeritega).
9. Neljakandilisele tordile keskele kanna 25cm diameetriga ringile sulašokoaladi ja aseta sinna sama suurusega martsipan.
10.aseta ümmargune tort neljakandilise tordi peale, kata ümmargune tort sulatatud šokolaadiga.
11. Kaunista martsipanpildi ja marjadega, pritsi äärekaunistused.

Märkused:

Jäin tulemusega rahule.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Rosinakringel kakaoglasuuriga

Tainas: 0,675 kg jahu 0,010 kg sool 0,068 kg pärm 0,030 kg suhkur 0,045 kg õli 0,338 kg vesi Täidis: 0,150kg või 0,3 kg rosin (leota vee-konjaki segus) 0,113 kg suhkur 0,023 kg kaneel Kate: 0,015 kgClaro pulber 0,06 kg suhkur 0,15 kg vesi Glasuur: 0,15 kg või 0,3 kg suhkur 0,09 kg piim 0,03 kg kakao 0,5 tl vaniljesuhkur 0,5 tl riivitud apelsinikoor Kaunistamiseks: mandlilaastud Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas vees, sega kuivainete hulka. Lisa õli ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe või.  Raputa üle rosinatega, suru  kinni. Kata või ja rosinad kaneeli.suhkruseguga, suru kinni. Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida. Küpseta 200C juures, kuni tikuga kautsudes on küps. Vakmista Claro: sega suhkur Claro pulbriga, sega keeva vee sisse ja segakuni lahus on muutunud selgeks. Hoia soojas. Valmista glasuur: pane potti glasuuri ained, kuumuta keemise