Otse põhisisu juurde

Kohupiimatort ploomimoosiga

Biskviit:

4 muna
0,120 kg suhkur
0,100 kg jahu

Täidis:

0,400 kg kohupiim (5% Tere pakikohupiim)
0,200 kg vahukoor
0,060 kg suhkur
3 spl ploomimoos
0,5 tl vaniljesuhkur

Vahele:

0,300 kg ploomimoos

kate:

0,200 kg vahukoor
0,200 kg kohupiim (5% Tere pakikohupiim)
0,040 kg suhkrut
,5 tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks:
mustikad, šokolaadipuru

Töö käik:


  • Biskviitpõhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga, 
  • lisa sõelutud jahu ja sega taignaks. Pane 25cm diameetriga ümmargusse vormi.
  • Küpseta 200C ahjus umbes 20 minutit. Jahuta.
  • Lõika põhi kolmeks kihiks.
  • Valmista täidis: vahusta vahukoor suhkrutega, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks. Lisa moos ja sega ühtlaseks.
  • Esimesele kihile määri ploomimoosi, kata teise kihiga. Pane sellele  2/3 kohupiimatäidist.
  • kata kolmanda kihiga, määri sinna ülejäänud kreemiga.
  • Jäta külmikusse (minul 12H),
  • Katte valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks.
  • Kata tort külgedelt ja pealt ühtlaselt kreemiga, silu ühtlaseks.
  • Pane kreem pritskotti, pritsi kreemiäär.
  • Kaunista mustikate ja riivitud šokolaadiga.

Märkused:


Tort kaalus 1,5 kg.
Klassikaline kohupiimatort. Ploomimoosi hapukus sobis hästi teiste maitsetega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust) ...

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Juuretisega peenleib

Retsept saadud koolist: Esimene leivategu koostis: keet (rukkijahu, vesi, köömned) tainas: rukkijahu nisujahu, sool, suhkur, vesi, juuretis pärm, keet Kõigepealt tuleb valmistada keet ehk keev vesi segada rukkijahu ja köömnetega ning lasta min 1h seista. Siis segada omavahel kõik ülejäänud ained. Teine leivategu Panna kerkekorvi ja lasta kerkida vähemalt 1h. Küpsetada 50 minutit, 220-200C juures langeva temperatuuriga. Märkused: Esmene kord tulid leivad välja täiuslikud. Kuna teisel korral kasutasin rukkikroovjahi rukkipüüli asemel, siis oli toode mahult väiksem, sest vormist välja võttes tainas langes veidi alla. Maitse oli väga hea ja välimus kena.