Biskviit:
4 muna0,120 kg suhkur
0,100 kg jahu
Täidis:
0,400 kg kohupiim (5% Tere pakikohupiim)0,200 kg vahukoor
0,060 kg suhkur
3 spl ploomimoos
0,5 tl vaniljesuhkur
Vahele:
0,300 kg ploomimooskate:
0,200 kg vahukoor0,200 kg kohupiim (5% Tere pakikohupiim)
0,040 kg suhkrut
,5 tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks:
mustikad, šokolaadipuru
Töö käik:
- Biskviitpõhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga,
- lisa sõelutud jahu ja sega taignaks. Pane 25cm diameetriga ümmargusse vormi.
- Küpseta 200C ahjus umbes 20 minutit. Jahuta.
- Lõika põhi kolmeks kihiks.
- Valmista täidis: vahusta vahukoor suhkrutega, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks. Lisa moos ja sega ühtlaseks.
- Esimesele kihile määri ploomimoosi, kata teise kihiga. Pane sellele 2/3 kohupiimatäidist.
- kata kolmanda kihiga, määri sinna ülejäänud kreemiga.
- Jäta külmikusse (minul 12H),
- Katte valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks.
- Kata tort külgedelt ja pealt ühtlaselt kreemiga, silu ühtlaseks.
- Pane kreem pritskotti, pritsi kreemiäär.
- Kaunista mustikate ja riivitud šokolaadiga.
Märkused:
Tort kaalus 1,5 kg.
Klassikaline kohupiimatort. Ploomimoosi hapukus sobis hästi teiste maitsetega.
Kommentaarid
Postita kommentaar