Korvikeste tainas:
0,075 kg külm või0,140 kg nisujahu
0,040 kg suhkur
1 munakollane
sool
Sefiir:
0,140 kg munavalge0,280 kg suhkur
0,090 kg vesi
0,005 kg sidrunhape
Täidis:
0,400kg ploomimooskaunistuseks nonparellid
Töö käik:
- Tee korvikeste tainas: näpi külm või jahu, suhkru, soolaga pudiks. Lisa munakollane ja sõtku taignaks. Jäta tainas 15 minutiks jahedasse seisma.
- rulli tainas lahti, aseta metallvormide peale, suru vormidele. Suru tainas vormidesse.
- küpseta 200C juures 7-8 minutit.
- eemalda korvikesed vormidest soojalt, jahuta.
- Täida korvikesed moosiga.
- Sefiiri valmistamiseks keeda siirup: pane suhkur ja vesi potti, kuumuta kergelt segades keemiseni. (Kui siirup hakkab keema ära rohkem sega.) Siirupit tuleb keeta kuni on 115C.
- Kui siirup hakkab keema, vahusta munavalged tugevaks vahuks (mikser peab kogu aeg käima), kui siirup on valmis siis kalla aeglaselt vahu hulka.
- Mikserda umbes 2 minutit, lisa sidrunihape.
- Vahusta veel, kuni sefiir hakkab tegema "plärtsuvat" häält.
- Pane kohe pritskotti ja täida korvikesed.
- Kaunista nonparellidega.
Märkused:
Antud kogusest tuli 12 korvikest.Sefiir õnnestus hästi, oli hea pritsitavusega. Maitse oli samuti hea.
Korvikeste retsept on pärit kokaraamatust A.Kalda "Tordilõik". Korvikesed deformeerusid küpsemisega, aga sefiir peitis vead ära. Järgmibe kord kasutaksin teistdsugust retsepti.
Kommentaarid
Postita kommentaar