Biskviit (2x ahjuplaat):
6 muna0,150 kg nisujahu
0,150 kg suhkur
täidis:
0,600 kg vahukoor0,600 kg kohupiim (Tere pakikohupiim, vaniljemaitseline)
2 spl suhkrut
0,25 tl vaniljesuhkrut
immutamiseks piima
Kattepuru:
biskviidipuru2 spl kakaopilber
2 spl sulatatud või
Tarretis ja marjakate lepatriinule:
0,250 kg vaarika-mustika segu (külmutatud)0,030 kg Claro pulbrit
0,120 kg suhkur
0,300 kg vesi
kaunistuseks:
0,050 kg roheline glasuur0,050 kg marjakujulised kummikommid (Kalev)
Töö käik:
- vahusta munad suhkruga
- Lisa sõelutud jahu ja sega taignaks.
- Küpseta 200C juures 15 minutit.
- Jahuta. Lõika jahtunud põhjad 2x 25 cm ruut ja 3 kihti lepatriinukujulist põhja, Immuta põhjad.
- Kata kõik põhjad kohupiimakreemiga,
- valmista Claro- kuumuta vesi keemiseni ja sega suhkruga segatud Claro pulber, Keeda kuni segu selgineb.
- Lao külmunud marjad lepatriinule ja pintselda üle Claroga.
- Pane tarretanud lepatriinu tordile. Kata puistepuruga ning kaunista šokolaadikaunistuste ja kummikommimarjadega.
Märkused:
Minu meelest tuli ilus tort. Lepatriinu tegemine oli päris raske.Tort kaalus 2 kg.
Kommentaarid
Postita kommentaar