Tainas:
4 dl suhkrut
1 tl tärklis
1tl valgeveini ääikas
täidis:
500 g vahukoor400g sidrunimaitseline kohupiim
3 spl suhkur
0,5 tl vaniljesuhkur
kate:
300 g külmutatud maasikaid1 sp suhkut
100 g külmutatud kultuurmustikaid
100 g külmutatud metsamustikaid
Töö käik:
- Vahusta munavalged kõvaks vahuks.
- Lisa pidevalt mikserdades järkjärgult suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas.
- Määri tainas küpsetuspaberile umbes 30cm diameetriga kettana.
- Küpseta 150-kraadises ahjus 1,5 tundi. Lase jahtuda kinnise ahjuuksega.
- Tõsta põhi serveerimisalusele.
- Vahusta vahukoor suhkrutega,lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks kreemiks. Määri kreem koogipõhjale.
- Sulata maasikad, püreesta suhkruga.
- Kaunista kook maasikamoosi ja marjadega.
Märkused:
Põhja retsept on pärit Oma Maitse kokaraamatust. Põhi tuli pealt krõbe ja seest vahukommine- just selline "õige".
Kreemis kasutaksin järgmine kord tavalist kohupiima- sidruni maitse tundus liiga intensiivne.
Kokkuvõttes oli siiski hea kook.
Kommentaarid
Postita kommentaar