Otse põhisisu juurde

Manhattani juustukook mustikatarretisega

põhi:

165g küpsiseid Selga
50g või sulatatult

kate:

390g toorjuust
155g hapukoor
100g vahukoor
155g suhkur
10g sidrunimahl
170g muna
20g nisujahu

tarretise kate:

50g külmutatud mustikad
25g suhkur
7g želatiin
33g vesi
maitsestada sidrunihappega
kaunistamiseks kommid (nt Rafaello)

Töö käik:


  • purusta küpsised,
  • lisa juurde sulavõi.
  • Suru 20cm diameetriga vormi põhja.
  • Sega töidiseained omavahel, viimasena lisa juurde nisujahu. Kalla põhjale ja küpseta 16C juures 1 tund.
  • jahuta.
  • Tarretise valmisamiseks paisuta želatiin. Kuumuta mustikad+suhkur keemiseni ja püreeri. Lase segu  läbi sõela, maitsesta sidrunihappega.
  • Lisa kuumale segule juurde paisunud želatiin ja sega lahustumiseni.
  • Kalla tarretis tordile, jahuta.
  • Kaunista kommidega.

Märkused:

Sellest kogusest valmis kaks kooki.
Väga maitsev kook, kreemjas. Tarretis sobis koogile hästi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust) ...

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Juuretisega peenleib

Retsept saadud koolist: Esimene leivategu koostis: keet (rukkijahu, vesi, köömned) tainas: rukkijahu nisujahu, sool, suhkur, vesi, juuretis pärm, keet Kõigepealt tuleb valmistada keet ehk keev vesi segada rukkijahu ja köömnetega ning lasta min 1h seista. Siis segada omavahel kõik ülejäänud ained. Teine leivategu Panna kerkekorvi ja lasta kerkida vähemalt 1h. Küpsetada 50 minutit, 220-200C juures langeva temperatuuriga. Märkused: Esmene kord tulid leivad välja täiuslikud. Kuna teisel korral kasutasin rukkikroovjahi rukkipüüli asemel, siis oli toode mahult väiksem, sest vormist välja võttes tainas langes veidi alla. Maitse oli väga hea ja välimus kena.