Retsept on pärit E.Pärtel “ Küpsetaja käsiraamat”
60g suhkur
0,5tl sool
7g kuivpärmi
2,5dl piim
1 muna
50g toasooja võid
200g martsipani toormass
50g suhkur
Määrimiseks muna,
kaunistamiseks tuhksuhkur.
Märkused:
Tainas oli hea töödeldavusega.
Maitselt oli mahe, võiks panna veidi rohkem suhkrut.
Kringel jäi mahlane, küllusliku maitsega.
Tainas:
500g nisujahu60g suhkur
0,5tl sool
7g kuivpärmi
2,5dl piim
1 muna
50g toasooja võid
täidis:
100g või200g martsipani toormass
50g suhkur
Määrimiseks muna,
kaunistamiseks tuhksuhkur.
- Sõelu jahu, lisa teised kuivained.
- Sega 37C piim kuivpärmiga, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna.
- Sega kuivained, vedelik ja või taignaks.
- jäta kerkima umbes 1h.
- Täidise jaoks vahusta või koos martsipaniga, lisa suhkur.
- Kerkinud tainas rulli ristküliku-kujuliseks, määri peale täidis. Rulli kokku.
- Aseta rull ahjuplaadile, tee lõiked.
- Määri munaga.
Märkused:
Tainas oli hea töödeldavusega.
Maitselt oli mahe, võiks panna veidi rohkem suhkrut.
Kringel jäi mahlane, küllusliku maitsega.
Kommentaarid
Postita kommentaar