Põhi:
7 dl nisujahu
200g võid
2 spl külma vett
soola
täidis:
1 kg rabarber tükeldatult
4 dl vahukoor
6 muna
2 dl suhkur
1 tl vaniljesuhkur
1spl maisitärklis
1spl vaniljekastme pulber
Töö käik:
7 dl nisujahu
200g võid
2 spl külma vett
soola
täidis:
1 kg rabarber tükeldatult
4 dl vahukoor
6 muna
2 dl suhkur
1 tl vaniljesuhkur
1spl maisitärklis
1spl vaniljekastme pulber
Töö käik:
- Sega jahi soolaga, lisa jahu, sega puruseks.
- Lisa vesi ja sega kuni moodustub taignapall.
- Aseta külma 30 min.
- Eelküpseta põhi 180C ahjus kuni põhi on küpsenud.
- Täidise valmistamiseks sega muna, suhkur, vahukoor ja n´vaniljesuhkur, lisa tärklis ja vaniljekastme pulber ning sega ühtlaseks.
- Kata eelküpsetatud põhi rabaerberitega ja kalla üle täidisega.
- Küpseta 180C juures 30 minutit.
Märkused:
Kook tuli krõbeda põhja ja kreemise täidisega.
Vahukoorekreem ja rabarber sobisid maitselt väga hästi.
Kommentaarid
Postita kommentaar