Retsept on pärit koolist.
Eeltainas:
vesi,
nisujahu,
pärm,
sool
Tainas:
eeltainas
nisujahujuuretis
nisujahu
täistera nisujahu
meresool
vesi
Töö käik:
Eeltagnaks murenda pärm jahusse, lisada soolja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Käärita toatemperatuuril vähemalt 6 tundi või külmkapis üleöö.
Taina jaoks segada nisujahu ja täisterajahu, lisa vesi ja lase seista 30 minutit. Lisa eeltainas ja juuretis ning sega ühtlaseks. LIsa sool ning töötle, kuni tekib ühtlane elastne ja läikiv tainas. Kergita 1,5h, voldi tainas töölaual kokku ja kergita veel 1h.
Vormi 330g piklikud saiad, kergita 1h.
Tee saiadesse sälgud ja küpseta eelsoojendatud ahjus 230C-210C umbes 16 minutit.
Sai on valmis, kui on kuldpruun ning põhjale koputated kõmiseb.
Eeltainas:
vesi,
nisujahu,
pärm,
sool
Tainas:
eeltainas
nisujahujuuretis
nisujahu
täistera nisujahu
meresool
vesi
Töö käik:
Eeltagnaks murenda pärm jahusse, lisada soolja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Käärita toatemperatuuril vähemalt 6 tundi või külmkapis üleöö.
Taina jaoks segada nisujahu ja täisterajahu, lisa vesi ja lase seista 30 minutit. Lisa eeltainas ja juuretis ning sega ühtlaseks. LIsa sool ning töötle, kuni tekib ühtlane elastne ja läikiv tainas. Kergita 1,5h, voldi tainas töölaual kokku ja kergita veel 1h.
Vormi 330g piklikud saiad, kergita 1h.
Tee saiadesse sälgud ja küpseta eelsoojendatud ahjus 230C-210C umbes 16 minutit.
Sai on valmis, kui on kuldpruun ning põhjale koputated kõmiseb.
Kommentaarid
Postita kommentaar