Retsept saadud koolist:
koostis:
keet (rukkijahu, vesi, köömned)
tainas:
rukkijahu
nisujahu,
sool,
suhkur,
vesi,
juuretis
pärm,
keet
Kõigepealt tuleb valmistada keet ehk keev vesi segada rukkijahu ja köömnetega ning lasta min 1h seista.
Siis segada omavahel kõik ülejäänud ained.
Panna kerkekorvi ja lasta kerkida vähemalt 1h.
Küpsetada 50 minutit, 220-200C juures langeva temperatuuriga.
Märkused:
Esmene kord tulid leivad välja täiuslikud.
Kuna teisel korral kasutasin rukkikroovjahi rukkipüüli asemel, siis oli toode mahult väiksem, sest vormist välja võttes tainas langes veidi alla.
Maitse oli väga hea ja välimus kena.
Esimene leivategu |
keet (rukkijahu, vesi, köömned)
tainas:
rukkijahu
nisujahu,
sool,
suhkur,
vesi,
juuretis
pärm,
keet
Kõigepealt tuleb valmistada keet ehk keev vesi segada rukkijahu ja köömnetega ning lasta min 1h seista.
Siis segada omavahel kõik ülejäänud ained.
Teine leivategu |
Küpsetada 50 minutit, 220-200C juures langeva temperatuuriga.
Märkused:
Esmene kord tulid leivad välja täiuslikud.
Kuna teisel korral kasutasin rukkikroovjahi rukkipüüli asemel, siis oli toode mahult väiksem, sest vormist välja võttes tainas langes veidi alla.
Maitse oli väga hea ja välimus kena.
Kommentaarid
Postita kommentaar