Otse põhisisu juurde

Kirsimousse kook laktoosivaba


põhi:
2 x 400g purk kindney ube, kurnatult
muna 3tk
rapsiõli 40g
kakaopulber 20g
suhkur 100g
vanilesuhkur 3g
küpsetuspulber 5g
šokolaaditükid (piimavaba šokolaad) 50g

mousse:
Zelatiin (lehtedena) 10g
(vahukoor) kookoskoor 70g
munavalge 50g
suhkur 60g
vesi 50g
sidrunihape
kirsipüree 150g

šokolaadikreem:
100g kookoskoor
100g tume šokolaad

Põhja valmistamiseks blenderda oad õli ja munadega püreeks, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks.
Tainas panna 2 x 20cm ümmargusse vormi.
 Küpseta 175C juures 20 minutit. Jahuta.

Mousse valmistamine:
Paisuta želatiin külmas vees.
Kuumuta kirsipüree, lisa želatin ja jahuta.
Valmista sefiir, samal ajal vahusta kookoskoor.
Lisa sefiir, kookoskoor ja kirsipüree kokku.

Šokolaadikreemi valmistamiseks sulata veevannil ilma piimasuhkruta šokolaad ja sega juurde kookoskoor.

 Koogi kokkupanek:
Brownie põhjale määri 1/3 šokolaadikreemi, kata 1/2 moussega, kata browniepõhjaga, määri peale šokolaadikreemi ja kata ülejäänud moussega. Viimasena määri kook šokolaadikreemiga.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.