Retsept on pärit siit.
Küpsetamispäevale eelneval õhtul segada kokku:
170 g aktiivset nisujahu juuretist
300 g nisujahu
3,5 dl vett
Kata toidukilega (et natuke õhku pääseks ligi) ja rätikuga, jäta ööseks toatemperatuurile.
Küpsetamispäeva hommikul lisada eeltaignale:
4 dl muskaatkõrvitsa püreed
1,8 dl vett
1 spl soola
450 g Sunnuntai nisujahu
450 g pehmemat nisujahu
Töö käik:
Sõtku taigent ca 8-10 minutit, kuni taigen käte küljest lahti tuleb.
Taigen on märjapoolne. Kata segu taas kile ja rätikuga ning jäta 6-8 tunniks toatemperatuurile kerkima.
Kui taigen on kerkinud kahekordseks, kummuta see töölauale ning jaga kaheks. Tõsta tainapallid õliga määritud kahte keeksivormi ja jäta veel 1,5-2 tunniks rätiku all kerkima.
Küpseta 20 minutit 240-kraadises ahjus ning veel 20 minutit 190-kraadises ahjus.
Märkused:
Välimuselt olid saiad väga kenad, aga maitsesid liiga hapult, põhjuseks ilmselt ülekäärimine (tainas seisis 12h)
Küpsetamispäevale eelneval õhtul segada kokku:
170 g aktiivset nisujahu juuretist
300 g nisujahu
3,5 dl vett
Kata toidukilega (et natuke õhku pääseks ligi) ja rätikuga, jäta ööseks toatemperatuurile.
Küpsetamispäeva hommikul lisada eeltaignale:
4 dl muskaatkõrvitsa püreed
1,8 dl vett
1 spl soola
450 g Sunnuntai nisujahu
450 g pehmemat nisujahu
Töö käik:
Sõtku taigent ca 8-10 minutit, kuni taigen käte küljest lahti tuleb.
Taigen on märjapoolne. Kata segu taas kile ja rätikuga ning jäta 6-8 tunniks toatemperatuurile kerkima.
Kui taigen on kerkinud kahekordseks, kummuta see töölauale ning jaga kaheks. Tõsta tainapallid õliga määritud kahte keeksivormi ja jäta veel 1,5-2 tunniks rätiku all kerkima.
Küpseta 20 minutit 240-kraadises ahjus ning veel 20 minutit 190-kraadises ahjus.
Märkused:
Välimuselt olid saiad väga kenad, aga maitsesid liiga hapult, põhjuseks ilmselt ülekäärimine (tainas seisis 12h)
Kommentaarid
Postita kommentaar