Retsept pärit siit.
450 g nisujahu
1 tl soola
25 g värsket presspärmi või 1 pakk kuivpärmi
3 dl sooja vett (u 42 C)
0.5 dl õli
1 sl heledat siirupit või mett
1 muna
Sega mõõtekannus soe vesi, õli, siirup ja enamus lahtiklopitud munast (jäta veidi muna määrimiseks). Kalla kuivainete hulka ning sega ja sõtku ühtlaseks.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kaetult umbes 30 minutit kerkida.
Sõtku tainas kergelt läbi, vormi piklikuks pätsiks ning tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud 30 cm piklikusse leivavormi. Lase veel kaetult 30 minutit kerkida.
Pintselda saiapäts pealt ülejäänud munaga ning küpseta 200-kraadise ahju allosas 30-35 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.
Lase vormis jahtuda - et sai pehmeks jääks, kata jahtumise ajaks pealt puhta köögirätikuga.
Märkused:
Lihtne ja maitsev kodusai.
Esimesel päeval oli väga maitsev, järgmisel päeval oli tunda pärmimaitset.
450 g nisujahu
1 tl soola
25 g värsket presspärmi või 1 pakk kuivpärmi
3 dl sooja vett (u 42 C)
0.5 dl õli
1 sl heledat siirupit või mett
1 muna
Töö käik:
Sega jahu, kuivpärm, sool mikseri segamiskausis.Sega mõõtekannus soe vesi, õli, siirup ja enamus lahtiklopitud munast (jäta veidi muna määrimiseks). Kalla kuivainete hulka ning sega ja sõtku ühtlaseks.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kaetult umbes 30 minutit kerkida.
Sõtku tainas kergelt läbi, vormi piklikuks pätsiks ning tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud 30 cm piklikusse leivavormi. Lase veel kaetult 30 minutit kerkida.
Pintselda saiapäts pealt ülejäänud munaga ning küpseta 200-kraadise ahju allosas 30-35 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.
Lase vormis jahtuda - et sai pehmeks jääks, kata jahtumise ajaks pealt puhta köögirätikuga.
Märkused:
Lihtne ja maitsev kodusai.
Esimesel päeval oli väga maitsev, järgmisel päeval oli tunda pärmimaitset.
Kommentaarid
Postita kommentaar