Kasutasin Lihtsa vormisaia retsepti, asendades pärmi aktiivse toatemperatuuril juuretisega.
450 g nisujahu
1 tl soola
35 g juuretist
3 dl vett
0.5 dl õli
0,5dl suhkrut
1 muna
Töö käik:
Segasin taignaained kokku masinas.
Panin taigna käärima 9,5h.
Tegin kaks kogust tainast, aga kääritasin erinevalt:
1. saia panin kohe võitatud vormi.
2.saia panin kõigepealt kaussi käärima ja 2 h enne küpsetamist panin taina vormi.
Küpsetasin 200C juures 40 minutit.
Märkused:
Saiad olid nii välimuselt ja maitselt erinevad, kuigi kasutatud oli sama retsepti.
1. sai kerkis aeglasemalt, oli maitselt vähem hapu. Pealispind oli sile, poorsus oli ühtlasem. Maitse vähe hapu. Tekstuur meenutab tavalist pärmisaia.
2. sai kerkis plastkausis kile all 8h ja vormis 1,5h. Pealispinnal haputaigna saiadele iseloomulik lõhe, poorid suuremad, välimus efektne. Maitselt oli hapukam.
Vasakul 2.sai ja paremal 1.sai |
vasakul 1.sai ja paremal 2.sai |
2.sai |
Kommentaarid
Postita kommentaar