Otse põhisisu juurde

Praktika kokkuvõte

Ettevõtte praktika

Ettevõtte tutvustus
Olin ettevõttepraktikal Radisson Blu Hotel Olümpia kondiitriosakonnas perioodil 15.01.2018-12.03.2018.
Radisson Blu Hotell Olümpia on majutusasutus, mis lisaks pakub ka toitlustus-, konverentsi- ja tervisekeskuse teenuseid.
Kondiitriosakond valmistab tooteid peamiselt kohvik Cafe Boulefardi ja restoranile Senso.

Kondiitriosakond jaotub mõtteliselt kolmeks: pagarid, tordituba ja koogituba. 

Tordituba valmistab torte nii kohvikusse müüki kui ka eritellimuse alusel.

Koogituba valmistab kõik kohvikus müüdavad koogid, trühvlid, makroonid, muffinid, küpsised ja maiused. Samuti valmistatakse kaunistusi tordile: nt  beseenupud, trühvlid.


Põhitegevused praktikal.

Mina olin enamuse praktika ajast koogitoas. Kuna minu praktikal oldud aeg kattus kiire perioodiga kondiitrite jaoks (vastlapäev, sõbrapäev, vabariigi aastapäev, naistepäev), siis koogitoas oli kõige rohkem abikäsi vaja. 

Torditoas olin abiks ainult mõned üksikud korrad- valmistasin ette martsipanist tordikaunistusi: lehti ja lilli. Samuti torditoas aitasin kokku panna torte.
Koogitoas oli võimalus proovida väga mitmeid tööoperatsioone ja sain juurde mitmeid praktilisi oskusi. 

Kõige olulisemad oskused, mis omandasin praktika käigus: 

  • töövõtted pritskotiga (õige hoidmisasend, tehnilised nipid, pritstehnika); 
  • töö šokolaadiga (glasuurimine, šokolaadist trühvlimassi valmistamine jne), 
  • makroonide valmistamine (taigna valmistamise võtted, õige pritstehnika, täidiste valmistamine ja kokkupanek).
  • oskus koogimasse tordivormis tasandada ja siluda (eemärk täiuslikult sileda pinnaga koogid ja tordid).

Tooted, mida valmistasin kõige rohkem:

Õuna-pohla korvikesed

Martipanist rukkililled

Viigimarjatrühvlid, kaetud apelsinikaramelliga

Mandli-valge šokolaadi trühvlid


Koogid "Brändi Extra"

Kook "Kirju Koer"

Wasabi trühvlid

Martsipani-šokolaadi küpsised

Makroonitäidised (Grenadilli, vaarika ja šokolaadi)

Valmis makroonid (vaarika, šokolaadi, apelsini, pistaatsia ja grenadilli)

Kook "Troopika"


Kook "Valge Unistus"

Piparmünditrühvlid
Minu tüüpiline praktikapäev on kirjeldatud siin ja kõik ettevõtte praktika kirjeldused leiab siit.

Kodune praktika:

Rosinakringel kakaoglasuuriga

Moskva saiad

Võiroosid

Kiirlehttaignast kringlid

Küpsis Kevadlill

Piparkoogid

Karuselli küpsised

Šokolaadikreemiga hapukooretort

Muna- ja piimavaba tort

Erikujuline tort

Kahekorruseline tort (kaunistuseks käsitsi maalitud martsipan)
Kohupiimatort
Mango-toorjuustu tort
Võibiskviidiga kohupiima-vahukoore tort
Napoleonikook lõikekoogina

Toorjuustutort apelsinivõidega

Brita kook

Beseerull apelsini-sidrunivõidega

Tordikaunistus, printsessikuju
Traktorikuju, martsipanist

Eneseanalüüs:

  • Ettevõttepraktikale
Minu tugevaimad küljed
  • meeskonnatöö oskus
  • soov õppida. 
Nõrgad küljed
  • puudulikud tehnlised oskused
  •  valed sisseharjunud töövõtted. 
Tänu oskuslikule juhendamisele sain ettevõttepraktikal mitmeid uusi teadmisi ja tehnilisi  oskuseid.
Antud praktika võimaldas mul täita endale seatud eesmärki- saada ettekujutus kondiitriosakonna igapäevarutiinist ning omandada uusi tehnilisi oskuseid.
  • Kodupraktikale:  
Usun, et oma isiksuseomadustelt ja hoiakutelt sobin töötama kondiitri erialale. Pean ennast heaks meeskonnatöötajaks, aga suudan töötada ka üksi.
Olen loominguline, kuid täpne inimene. 

Mulle meeldib oma kätega luua- valmistada taignatooteid või kaunistusi.
Pean kinni hügieenireeglitest ning  hindan kõrgelt efektiivsust. 

Kodupraktika andis võimaluse lihvida omandatud oskusi ning praktiseerida õpitus teooriat.

Tänan!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Singipirukad pärmitaignast, 20tk

Tainas: 720g nisujahu 20g presspärm 60g suhkur 60g või 10g õli 40g muna 8g sool 360g vesi täidis: 300g sink 200g juust 44g õli 100g porru Töö käik: Valmistasin pärmitaigna: sega pärm, vesi, sõelu  nisujahuja sega sool, suhkuga, lisa või/õli ja muna. Sega kõik komponendis kokku. Vamistasin täidise: prae porru, sega juurde juust ja tükeldatud sink. Tainas kerkis kahekordse mahuni. Kaalusin taigna, jagasin võrdse kaaluga tükkideks (60g). Vormisin pallideks (pallitasin). Vormisin pallid lapikuks,  Kaalusin täidise, asetasin taignale (22g).  Vormisin pirukad.  Lasin kerkida, määrisin muna-vee seguga. Märkused: Täidist oli raske vormida, pudises. Kuna juustukogus oli suur, siis töidis sulas kokku ja töidise ja piruka vahel oli suur õhuvahe. Osad pirukad kerkisid üle, sest ahju mahtus korraga 7 pirukat. Tainas oli hästi vormitav, elastne. Pirukate maitse oli hea, järgmine kord lisaksin sideaineid täidisele (nt sulatatud juust)

Nutella kringel

Nutella kringel Retsept on pärit kokaraamatust: E. Pärtel "Küpsetaja käsiraamat." Tainas: 0,5kg nisujahu 0,007kg kuivpärm 1 muna 0,065kg suhkur 0,1kg või, toasoe 0,150kg piim 0,5 tl sool täidis: 0,230kg Nutella kreem määrimiseks muna  Töö käik: Kaalu ained. Lahusta pärm käesoojas piimas, sega kuivainete hulka. Lisa või ja sega siidiseks taignaks. Lase tainas kerkida kahekordseks. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri peale toasoe -nutella kreem.  Keera tainas rulli ja vormi kringliks. Lase kerkida, määri munaga. Küpseta 200C juures, kuni tikuga katsudes on küps. Märkused: Kergesti vormitav tainas rikkalik maitse.

Kaneelirullid haputaignast

Retept pärineb kokaraamatust E.Pärtel Küpsetaja käsiraamat tainas: 3,5dl piima 700g nisujahu 1dl suhkrut 1 muna 10g soola 50g aktiivset juuretist 100g võid. täidis: 100g võid 6sl suhkrut 2tl kaneeli töö käik: Sega tainaained omavahel, v.a või. Jätta tainas 30 minutiks ootele. Sõtku või peale seda taignasse. Jäta tainas 10h käärima. Rulli tainas lahti, määri täidis ja vormi saiad. Jätta kerkima 12h. Enne küpsetamist määrida lahtiklopitud munaga. Küpsetada 200C juures 12-15 minutit. Märkused: Haputaigna maitse oli pisut võõras. Tainas kerkis liiga vähe.