Ettevõtte praktika
Ettevõtte tutvustusOlin ettevõttepraktikal Radisson Blu Hotel Olümpia kondiitriosakonnas perioodil 15.01.2018-12.03.2018.
Radisson Blu Hotell Olümpia on majutusasutus, mis lisaks pakub ka toitlustus-, konverentsi- ja tervisekeskuse teenuseid.
Kondiitriosakond valmistab tooteid peamiselt kohvik Cafe Boulefardi ja restoranile Senso.
Kondiitriosakond jaotub mõtteliselt kolmeks: pagarid, tordituba ja koogituba.
Tordituba valmistab torte nii kohvikusse müüki kui ka eritellimuse alusel.
Koogituba valmistab kõik kohvikus müüdavad koogid, trühvlid, makroonid, muffinid, küpsised ja maiused. Samuti valmistatakse kaunistusi tordile: nt beseenupud, trühvlid.
Põhitegevused praktikal.
Mina olin enamuse praktika ajast koogitoas. Kuna minu praktikal oldud aeg kattus kiire perioodiga kondiitrite jaoks (vastlapäev, sõbrapäev, vabariigi aastapäev, naistepäev), siis koogitoas oli kõige rohkem abikäsi vaja.Torditoas olin abiks ainult mõned üksikud korrad- valmistasin ette martsipanist tordikaunistusi: lehti ja lilli. Samuti torditoas aitasin kokku panna torte.
Koogitoas oli võimalus proovida väga mitmeid tööoperatsioone ja sain juurde mitmeid praktilisi oskusi.
Kõige olulisemad oskused, mis omandasin praktika käigus:
- töövõtted pritskotiga (õige hoidmisasend, tehnilised nipid, pritstehnika);
- töö šokolaadiga (glasuurimine, šokolaadist trühvlimassi valmistamine jne),
- makroonide valmistamine (taigna valmistamise võtted, õige pritstehnika, täidiste valmistamine ja kokkupanek).
- oskus koogimasse tordivormis tasandada ja siluda (eemärk täiuslikult sileda pinnaga koogid ja tordid).
Tooted, mida valmistasin kõige rohkem:
Õuna-pohla korvikesed |
Martipanist rukkililled |
Viigimarjatrühvlid, kaetud apelsinikaramelliga |
Mandli-valge šokolaadi trühvlid |
Koogid "Brändi Extra" |
Kook "Kirju Koer" |
Wasabi trühvlid |
Martsipani-šokolaadi küpsised |
Makroonitäidised (Grenadilli, vaarika ja šokolaadi) |
Valmis makroonid (vaarika, šokolaadi, apelsini, pistaatsia ja grenadilli) |
Kook "Troopika" |
Kook "Valge Unistus" |
Piparmünditrühvlid |
Kodune praktika:
Rosinakringel kakaoglasuuriga |
Moskva saiad |
Võiroosid |
Kiirlehttaignast kringlid |
Küpsis Kevadlill |
Piparkoogid |
Karuselli küpsised |
Šokolaadikreemiga hapukooretort |
Muna- ja piimavaba tort |
Erikujuline tort |
Kahekorruseline tort (kaunistuseks käsitsi maalitud martsipan)
Kohupiimatort
Mango-toorjuustu tort
Võibiskviidiga kohupiima-vahukoore tort
Napoleonikook lõikekoogina
Toorjuustutort apelsinivõidega
Brita kook
Beseerull apelsini-sidrunivõidega
Tordikaunistus, printsessikuju
Traktorikuju, martsipanist
Eneseanalüüs:
- Ettevõttepraktikale:
- meeskonnatöö oskus
- soov õppida.
- puudulikud tehnlised oskused
- valed sisseharjunud töövõtted.
Antud praktika võimaldas mul täita endale seatud eesmärki- saada ettekujutus kondiitriosakonna igapäevarutiinist ning omandada uusi tehnilisi oskuseid.
- Kodupraktikale:
Olen
loominguline, kuid täpne inimene.
Mulle meeldib oma kätega luua- valmistada
taignatooteid või kaunistusi.
Pean kinni hügieenireeglitest ning hindan kõrgelt efektiivsust.
Kodupraktika andis võimaluse lihvida omandatud oskusi ning praktiseerida õpitus teooriat.
Tänan!
Tänan!
Kommentaarid
Postita kommentaar